Διαβάστε παραμύθια στο παιδί σας: Τα σημαντικά οφέλη

Διαβάστε παραμύθια στο παιδί σας: Τα σημαντικά οφέλη
Πολλοί νέοι γονείς, μεταξύ άλλων, αναρωτιούνται αν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσουν να διαβάζουν παραμύθια στο παιδί τους. Και αν ναι, ποια είναι αυτή.
Άλλοι, πάλι, τα τελευταία, κυρίως, χρόνια, δείχνουν μία αφοριστική διάθεση απέναντι στα παραμύθια, θεωρώντας πως όχι μόνο δεν έχουν διδακτικό χαρακτήρα, αλλά η θεματολογία τους, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση ή να περάσει εντελώς λανθασμένα μηνύματα στο παιδί. Αναρωτιούνται, δηλαδή, πόσο εκπαιδευτική και ωφέλιμη μπορεί να είναι για παράδειγμα, η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας, που την τρώει ο κακός λύκος ή εκείνη της κακιάς μάγισσας που ήθελε να μαγειρέψει και να φάει τον Χανσελ και τη Γκρέτελ. Και με αυτή την εύλογη απορία τους, δεν έχεις παρά να συμφωνήσεις.[post_ads]
Ωστόσο, τα παραμύθια αυτά και άλλα πολλά με κακούς λύκους, κακούς γίγαντες και μάγισσες έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. Και κατά έναν μαγικό τρόπο, τα παιδιά μεγαλώνοντας έχουν να θυμούνται με νοσταλγία τα παραμύθια και τις ιστορίες που τους έλεγε η γιαγιά και η μαμά με εκείνη τη ζεστή, γλυκιά, τρυφερή φωνή. Είναι από τις πιο γλυκές θήμησες των παιδικών μας χρόνων. Και πέρα από τα οφέλη που προσφέρουν στην ανάπτυξη του παιδιού, είναι κάτι που οι περισσότεροι θέλουμε να επαναλάβουμε και με τα δικά μας. Εξ’ ου και η απορία, αν υπάρχει κατάλληλη ηλικία. 
Η κατάλληλη ηλικία
Σε αυτή τη περίπτωση δε μπορείς να πεις κατηγορηματικά ότι πρέπει να ξεκινήσεις να του διαβάζεις παραμύθια σε μία συγκεκριμένη ηλικία. Ωστόσο, όσο πιο νωρίς το κάνεις, τόσα περισσότερα θα είναι τα οφέλη. Και όπως ξεκινάς να μιλάς στο παιδί, από νεογέννητο, χρωματίζοντας και αλλάζοντας τη φωνή σου, το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το να διαβάζεις ένα παραμύθι. Εξάλλου, μπορεί ένα μωρό να μην κατανοεί τη σημασία των λέξεων, όμως, η ανάγνωση από οικείες φωνές, όπως της μαμάς ή του μπαμπά, το κάνει να νιώθει ασφαλές, ενώ λαμβάνει και την αγάπη που χρειάζεται, από το περιβάλλον του.
Τα οφέλη του παραμυθιού
Σύμφωνα, με τους ειδικούς, η συμβολή του παραμυθιού στην ανάπτυξη, εκπαίδευση, κοινωνική συμπεριφορά, αλλά και στη συναισθηματική ωρίμανση του παιδιού είναι πολλαπλή και ανεκτίμητη. Με το να τους διαβάζεις παραμύθια, βοηθάς:
  • Στη συναισθηματική ωρίμανση: Με τα παραμύθια, εμπλουτίζεται και ενδυναμώνεται ο ψυχικός κόσμος του παιδιού. Μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο τρόπος αφήγησης, το συναίσθημα και το ύφος του αφηγητή. 
  • Στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων: Το παραμύθι βοηθά το παιδί να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, όπως ο θάνατος, ο αποχωρισμός ή μία ασθένεια. 
  • Στην ανάπτυξη της φαντασίας του:  Μάλιστα, όταν το παιδί μεγαλώσει περισσότερο, είναι πολύ δημιουργικό να γράψετε μαζί  ένα παραμύθι. 
  • Στο να πάρει σπουδαία μαθήματα: Μέσα από τα παραμύθια, το παιδί μπορεί να πάρει σημαντικά μαθήματα για την οικογένεια, τη φιλία, την αγάπη. 
  • Στο να αναγνωρίσει τις αξίες της ζωής: Βοηθούν το παιδί να μάθει για σημαντικές αξίες της ζωής, όπως εκείνης της οικογένειας, της φιλίας. Επίσης, μαθαίνει από πολύ νωρίς για την αγάπη, την αλληλεγγύη, τη βοήθεια, την έννοια της προσφοράς.
  • Στο να γίνει συνεργάσιμο και κοινωνικό: Έρευνες έχουν δείξει πως τα παιδιά που μεγάλωσαν ακούγοντας παραμύθια είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμα και κοινωνικά.
  • Στο να απελευθερωθεί από το φόβο: Το παιδί αποκτά θάρρος. Απελευθερώνεται από το φόβο και από καταστάσεις που το αγχώνουν, όπως εκείνης της εγκατάλειψης. 
  • Στη μαθησιακή ανάπτυξη: Τα παιδιά που μεγάλωσαν με παραμύθια, έχει παρατηρηθεί ότι μαθαίνουν να διαβάζουν πιο γρήγορα, όπως και να γράφουν. Επίσης, έχουν αποκτήσει πλούσιο λεξιλόγιο και χειρίζονται με μεγαλύτερη δεξιότητα το γραπτό λόγο
  • Και το κυριότερο: Το «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα που μπορεί να δοθεί σε ένα παιδί!!!
[post_ads]
Όνομα

<!-- adsense -->,1,50 αποχρώσεις του γκρι,1,9 ΜΗΝΕΣ,238,ΑΓΡΙΑ ΓΗ,1,ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ,3,ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ 3,3,ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ,1,ΑΘΗΝΑ,1,ΑΣΤΕΙΑ,3,ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΑΧΟΥΛΑΣ,21,ΑΤΤΙΚΗ,1,ΒΟΗΘΕΙΑ,1,ΓΟΝΕΙΣ,3,ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ,2,ΓΥΝΑΙΚΑ,1,ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ,12,ΔΕΗ,1,ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑ,7,ΔΙΑΒΑΣΜΑ,1,ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ,14,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1,ΔΙΔΥΜΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ,232,ΔΙΕΘΝΗ,5,ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ,2,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,5,ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ,162,ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ Β ΚΥΚΛΟΣ,1,ΕΛΛΑΔΑ,12,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,15,ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ,1,ΕΥΡΩΠΗ,1,ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ,2,ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ,1,ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,1,ΖΩΑ,1,ΖΩΗ ΜΟΥ,109,Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ,1,Η Επιστροφή,1,Η Επιστροφή επεισόδια,1,Η Επιστροφή επεισόδια 43-44-45-46-47-48 περίληψη.,1,Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΣ,13,Η ΜΑΜΑ ΛΕΙΠΕΙ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ,30,Η ΝΥΦΗ,15,Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ,4,ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ,1,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,2,ΙΝΤΕΡΝΕΤ,1,ΚΑΡΑΣΕΒΝΤΑ,69,ΚΛΑΡΙΝΟ,1,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,1,ΚΟΣΜΟΣ,11,ΚΟΥΖΙΝΑ,1,ΚΤΕΛ,1,ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,1,ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕΦ,3,ΜΑΡΙΟΣ ΠΡΙΑΜΟΣ,1,ΜΟΙΡΑΙΑ ΕΛΞΗ,33,ΜΟΥΣΙΚΗ,2,ΜΠΡΟΥΣΚΟ,216,Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ,6,ΟΑΣΘ,1,ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ,138,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,1,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1,ΟΜΟΡΦΙΑ,1,ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ,5,ΠΑΙΔΕΙΑ,1,ΠΑΙΔΙ,31,ΠΑΙΧΝΙΔΙ,1,ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ,1,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,3,ΠΑΡΓΑ,1,ΠΑΡΘΕΝΑ ΖΩΗ,5,ΠΕΡΙΕΡΓΑ,2,ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,2,ΠΟΛΕΜΟΣ,1,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,1,ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ,90,ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ,15,ΡΩΣΙΑ,1,ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,88,ΣΕΙΡΕΣ,7,ΣΟΥΧΑΝ,37,ΣΠΑΛΙΑΡΑΣ,1,ΣΠΟΡ,1,ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΘΕΡΑ,12,ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΓΑΠΗΣ,167,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ,3,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,5,ΣΧΕΣΕΙΣ,5,ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΛΕΙΔΙΑ,169,ΤΑΜΑΜ,30,ΤΑΞΙΔΙΑ,3,ΤΕΧΝΗ,1,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1,ΤΖΟΚΕΡ,2,ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ,1,ΤΟ ΝΗΣΙ,29,ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ,53,ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ,9,ΤΟΥΡΚΙΑ,1,ΤΡΙΒΙΖΑΣ,1,ΥΓΕΙΑ,10,ΦΑΓΗΤΟ,1,ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ,1,ΧΡΗΣΙΜΑ,5,ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ,30,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,4,ALEXA,1,ANIMATION,2,BAHAR,33,BULLING,1,CAR,1,DADDY COOL,24,FACEBOOK,1,GAME OF THRONES,9,GAME OF THRONES SEASON 3,1,GAME OF THRONES SEASON 4,1,GAME OF THRONES SEASON 5,1,GAME OF THRONES SEASON 6,1,GAME OF THRONES SEASON 7,1,GOSSIP,1,GREEK TV,5,KARA SEVDA,77,KIRALIK ASK,164,LIFESTYLE,34,LIVE TV,1,MEGA,1,SURVIVOR,7,THE VOICE,21,THE YOUNG POPE,3,VIDEO,674,
ltr
item
englishgreece online: Διαβάστε παραμύθια στο παιδί σας: Τα σημαντικά οφέλη
Διαβάστε παραμύθια στο παιδί σας: Τα σημαντικά οφέλη
Διαβάστε παραμύθια στο παιδί σας: Τα σημαντικά οφέλη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxn_iTsliXZ8mgx8SQdbHEPivvTtxpZw6g4dJPuGghOm4-DbfMSHtBNaMQ2NFZKV0CNG0v19e3wmrn84ooqcAL1iOI5O0lGVvH5ttB2IbFeBGz-Ve06ErD4WyiXJYzZg0oGe2v60vhhRc/s320/mom_kid_reading.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxn_iTsliXZ8mgx8SQdbHEPivvTtxpZw6g4dJPuGghOm4-DbfMSHtBNaMQ2NFZKV0CNG0v19e3wmrn84ooqcAL1iOI5O0lGVvH5ttB2IbFeBGz-Ve06ErD4WyiXJYzZg0oGe2v60vhhRc/s72-c/mom_kid_reading.jpg
englishgreece online
https://englishgreece.blogspot.com/2017/08/diavaste-paramythia-sto-paidi-sas-ta-simantika-ofeli.html
https://englishgreece.blogspot.com/
https://englishgreece.blogspot.com/
https://englishgreece.blogspot.com/2017/08/diavaste-paramythia-sto-paidi-sas-ta-simantika-ofeli.html
true
6185937967832995999
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Περισσότερα>> Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS Όλα τα άρθρα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Like η Tweet γιά να το διαβάσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy